Inbeslagname 40 slangen

9 juli 2012

Inbeslagname 40 slangen

Bij een huiszoeking op een piepkleine studio aan de Belgiëlei in Antwerpen heeft de politie zaterdagavond 40 slangen gevonden ....

De dieren zaten op elkaar gepropt in zeven terrariums. De dienst Leefmilieu van de Federale Gerechtelijke Politie vroeg ons om de slangen er op te halen en tijdelijk te huisvesten.

De reptielen zitten nu allemaal in bakken in onze quarantaine-afdeling. Ze worden ontsmet en behandeld omdat ze bloedluizen hebben.

Het telefoontje van de politie kwam zaterdagavond laat bij ons binnen. Daar aangekomen zagen we dat sommige dieren echt in schrijnende omstandigheden leefden. Het grootste exemplaar, een boa constrictor van ongeveer 3 meter, zat in een bak van 80 bij 80 centimeter. Een gevaarlijke situatie. Want wanneer de slang zich zou opspannen, zou de glazen bak kunnen springen.

Ook de andere slangen zaten dicht bij elkaar. Daardoor zijn veel slangen in slechte conditie. De 41ste slang lag dood in de bak, die we daar hebben gelaten. De andere slangen transporteerden we in slangenzakken en bakken naar het NHC.

Het merendeel van de slangen zijn boa’s, pythons en rattenslangen, maar er waren ook drie waterslangen bij. 

Album '40 slangen Antwerpen'

Inbeslagname 40 slangen


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!