Inbeslagname Indonesische zending

Het Natuurhulpcentrum bleek vandaag de enige redding voor 11 dieren die al 72 uur in hun transportkooien verbleven.

De 'border inspection' van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) hield vandaag op de luchthaven van Zaventem een transport tegen van exotische dieren uit Jakarta. Het ging om 8 beermarters, 2 tagoeans (rode reuze vliegende eekhoorns) en 1 mierenegel.

De dieren bleken niet gechipt, waardoor alle gezondheidsattesten en bijhorende papieren ook ongeldig waren. Daarom besloot het FAVV om de zending tegen te houden. Omdat de dieren al 72 uur in hun transportboxen zaten, werd er zeer urgent opvang voor hen gezocht.

Er werden diverse dierentuinen en -parken in België gecontacteerd, helaas zonder resultaat. Het Natuurhulpcentrum had in eerste instantie ook maar 3 binnenkooien vrij. Maar toen de ernst van de situatie duidelijk werd, stelden we alles in het werk om de vermoeide reizigers een goed onderkomen te bezorgen. Hoewel er intern heel wat dieren verschoven moesten worden, slaagden we er toch in om in een recordtijd 10 verwarmde kooien leeg te maken en in te richten naargelang de diersoort.

Daarmee wordt de kracht van het Natuurhulpcentrum nogmaals onderstreept: snel en efficiënt problemen oplossen waarbij wilde dieren betrokken zijn. De vrachtexpediteur van de zending probeert nu zo snel mogelijk alle papieren in orde te brengen zodat de dieren slechts tijdelijk in ons centrum moeten verblijven.

Inbeslagname Indonesische zending

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..