Inbeslagname van 174 reptielen!

Gisterenavond kregen we een oproep van de CITES-dienst.

Deze dienst regelt de wettelijke bepalingen omtrent de handel in exotische dieren. Op de luchthaven van Zaventem zou een lading van maar liefst 700 reptielen, afkomstig uit het West-Afrikaanse Togo, gearriveerd zijn.

Een aantal dieren werden niet op de juiste manier getransporteerd, dus werden ze in beslag genomen.


Drie medewerkers van het Natuurhulpcentrum reden 's avonds nog naar Zaventem, en kwamen terug met een lading van maar liefst 172 (!) dieren: 20 steppevaranen, 22 kameleons, 2 moerasschildpadden, 31 gladrandklepschildpadden en 97 gebochelde klepschildpadden. Al deze dieren waren bestemd voor de huisdierenindustrie.

Sommige dieren waren er slecht aan toe. 9 kameleons waren al gestorven. Gisterenavond laat maakten we al enkele geïmproviseerde verblijven klaar, en vandaag zijn we druk bezig verschillende terraria in orde te brengen om de dieren op een goede manier voor langere tijd te kunnen huisvesten.

Deze en nog vele andere dieren zullen in september te zien zijn op onze opendeurdagen.

Inbeslagname van 174 reptielen!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..