Indische kroonaap opgevangen...

6 november 2008

Indische kroonaap opgevangen...

Gisteren werd door het Natuurhulpcentrum een Indische kroonaap opgehaald. Enkele jaren geleden adopteerden mensen deze aap van kennissen, maar ondertussen begon het toch wat te gevaarlijk te worden en hoorden de eigenaars dat het eigenlijk illegaal is om apen als huisdier te houden.

De kroonaap, Chaplin genaamd, zat in een tuinhuisje onderverdeeld in kleine kamertjes in het donker. Hij had nog maar weinig daglicht gezien en nog nooit water gedronken . Als drinken kreeg hij vooral Fristi, als voedsel veel snoep. Chaplin is dan ook vrij zwaarlijvig.

In het Natuurhulpcentrum wordt Chaplin op een gezonder dieet van groenten en fruit gezet, en verblijft hij in onze quarantaineruimte totdat alle resultaten van de medische testen bekend zijn.

Voor het Natuurhulpcentrum is het de eerste maal dat een Indische kroonaap werd opgevangen. Deze apen komen, zoals de naam het zegt, uit India, en zijn vooral bekend om het plunderen van rugzakken van toeristen aan tempels. Hun naam hebben ze ook te danken aan het grappig kroonvormig kapseltje.
 

Indische kroonaap opgevangen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!