Info-avond voor schapenhouders: wolven en schapen!

 Al ruim een jaar verblijven 2 wolven in de militaire domeinen van Noord-Limburg. Een zegen voor de natuur, maar schapenhouders worden geregeld geconfronteerd met door de wolven doodgebeten schapen. Om hen te helpen en juiste informatie te verschaffen, organiseren we samen met Welkom Wolf op dinsdag 16 april een info-avond voor particuliere en professionele schapenhouders.

Op deze info-avond demonstreren we verschillende types omheiningen die momenteel beschikbaar zijn om schapen tegen wolven te beschermen. Een degelijke omheining of aanpassing van een bestaande omheining hoeft helemaal niet zo moeilijk en duur te zijn, maar het is wel erg belangrijk dat de juiste informatie gegeven wordt, want enkel zo zijn schapenhouders écht geholpen. Hierin proberen we op de info-avond tegemoet te komen.

Maar we beperken ons niet tot het geven van informatie alleen. Bij voldoende interesse organiseren we een groepsaankoop, zodat het voor schapenhouders nóg makkelijker wordt gemaakt om samen te leven met de wolf.

Een goede omheining biedt dubbel voordeel, want een weide die wolven-proof is, is ook honden-proof. Zelfs in landen waar veel meer wolven voorkomen als bij ons, worden namelijk nog altijd veel meer schapen doodgebeten door honden dan door wolven. Ook bij ons in Limburg bleken sommige aan wolven toegeschreven doodgebeten schapen na DNA-onderzoek door honden gedood te zijn. 

Elke schapenhouder, zowel professioneel als particulier, is welkom op dinsdag 16 april om 19u in het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen. Tot dan!

 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..