Installatie zonneboiler!

Firma Vandebosch installeerde deze week een zonneboiler in het Natuurhulpcentrum.

In het Natuurhulpcentrum zijn we constant op zoek naar manieren om goedkoper, maar anderzijds ook milieuvriendelijker te werken. Beide zaken combineren is niet altijd even gemakkelijk, maar deze week sloegen we een dubbele slag.

In het Natuurhulpcentrum worden elke dag heel wat kooien, zitstokken, eet- en drinkbakken,... gepoetst met warm water. Op het einde van het jaar is de energie die hiervoor nodig is toch behoorlijk duur, en we waren al langer aan het denken om in ons nieuw gebouw, waar het meeste warm water nodig is, over te schakelen naar groene energie.

Firma Vandebosch uit Genk gaf ons een mooie korting bij de installatie van een zonneboiler. Via drie grote zonnepanelen op ons dak wordt elektriciteit geleverd voor de opwarming van 250 liter in de zonneboiler. Dit zou uiteindelijk een energiebesparing van maar liefst 70% moeten opleveren. Goedkoper én milieuvriendelijker dus!

Kijk hieronder naar een filmpje van de installatie:

Installatie zonneboiler!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..