Interventies...

30 mei 2014

Interventies...

Vandaag was het een drukke dag op het Natuurhulpcentrum. Dit heeft vermoedelijk te maken met het mooie weer en het verlengde weekend.

Onze interventieploegen moesten verschillende malen uitrukken om 'dieren in nesten' te redden. Zo werd er vanmorgen een ree uit een omheinde tuin gevangen in Neerpelt, vervolgens moest een ree uit een poort bevrijd worden op het industrieterrein van Opglabbeek. Beide dieren konden onmiddellijk worden vrijgelaten.

Ondertussen reed een wagen naar de Voerstreek om er een onderkoelde jonge das op te halen. Het jonge dier verblijft in een verwarmde kooi op onze IC. Vlak na het middageten werden we naar het domein Bokrijk geroepen om er een jonge vos te gaan ophalen. Even later riep de politie ons naar Bilzen. Daar zat een ree binnen een deels omsloten terrein, vlak langs een drukke weg. Onze medewerkers slaagden erin het dier te vangen en het in de buurt terug vrij te laten. In de namiddag ging er nog een medewerker een kauw uit een kachelpijp redden bij een bejaard koppel in Elen. 's Avonds moesten we dan weer naar Genk waar een kauw vast was komen te zitten in een spouwmuur. Ondertussen rinkelde de telefoon aanhoudend en werden er nog tientallen patiënten binnengebracht.

De vrijlating van het ree uit Neerpelt kan je zien op onderstaand filmpje:

Interventies...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!