Interventies...

Vandaag was het een drukke dag op het Natuurhulpcentrum. Dit heeft vermoedelijk te maken met het mooie weer en het verlengde weekend.

Onze interventieploegen moesten verschillende malen uitrukken om 'dieren in nesten' te redden. Zo werd er vanmorgen een ree uit een omheinde tuin gevangen in Neerpelt, vervolgens moest een ree uit een poort bevrijd worden op het industrieterrein van Opglabbeek. Beide dieren konden onmiddellijk worden vrijgelaten.

Ondertussen reed een wagen naar de Voerstreek om er een onderkoelde jonge das op te halen. Het jonge dier verblijft in een verwarmde kooi op onze IC. Vlak na het middageten werden we naar het domein Bokrijk geroepen om er een jonge vos te gaan ophalen. Even later riep de politie ons naar Bilzen. Daar zat een ree binnen een deels omsloten terrein, vlak langs een drukke weg. Onze medewerkers slaagden erin het dier te vangen en het in de buurt terug vrij te laten. In de namiddag ging er nog een medewerker een kauw uit een kachelpijp redden bij een bejaard koppel in Elen. 's Avonds moesten we dan weer naar Genk waar een kauw vast was komen te zitten in een spouwmuur. Ondertussen rinkelde de telefoon aanhoudend en werden er nog tientallen patiënten binnengebracht.

De vrijlating van het ree uit Neerpelt kan je zien op onderstaand filmpje:

Interventies...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..