Jachtmisdrijven blijven aanhouden...

Nu de provinciale meldpunten voor jachtmisdrijven volop werken, komen dagelijks nieuwe feiten aan het licht.

Zo werden er zaterdag opnieuw 4 dode buizerden gevonden in Lommel. Uiteraard is het niet normaal als er ergens vier vogels tegelijkertijd gevonden worden.

Vermits de vogels niet geschoten zijn vrezen we dat ook deze dieren vergiftigd zijn. Nader toxicologisch onderzoek moet hier duidelijkheid brengen.

En ook vandaag was het opnieuw prijs. Vanmorgen kregen we een oproep uit Neeroeteren. In Waterloos had een wandelaar een vos in een strop aangetroffen.

Nauwelijks twintig minuten later waren onze medewerkers ter plaatse en kon de vos uit de strop gered worden.

Zowel de dienst Bos en Groen als de dienst Natuur waren zeer snel ter plaatse. De vos had gelukkig geen erge kwetsuren en kon terug vrijgelaten worden.

We zijn erg blij dat de bevolking zo allert blijft en vooral dat de bevoegde instanties de ernst van de situatie inzien.

Hopelijk zullen de Wildbeheerseenheden voldoende moed vinden om de rotte appels uit hun rangen te verwijderen.

Meldpunt jachtmisdrijven Limburg: 011/74.24.50

Jachtmisdrijven blijven aanhouden...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..