Jacky de steppearend krijgt nieuwe thuis...

Vanmorgen is Jacky, onze steppearend, overgebracht naar zijn nieuwe thuis bij de Nederlandse dierentuin 'Kasteelpark Born'.

Jacky werd 5 jaar geleden opgevangen door de toenmalige vogelbescherming in Brussel. De ontsnapte arend waar geen eigenaar van kwam opdagen verzwakte echter zienderogen. Toen de situatie in Brussel onhoudbaar werd, heeft het Natuurhulpcentrum het zwakke dier opgevangen. Jacky bleek een vergevorderde vorm van aspergilose, een schimmelinfectie op de longen, te hebben en de dierenartsen gaven hem erg weinig overlevingskansen.

Toch gaven onze dierenverzorgers Jacky niet zomaar op. Hij kreeg medicijnen toegediend, moest wekenlang gedwangvoederd worden en verbleef in een speciaal verwarmde binnenkooi. Deze intensieve behandeling wierp zijn vruchten af en Jacky kwam er langzaam terug bovenop. Bezoekers van ons centrum kennen hem als de indrukwekkende arend in onze vliegkooi die met het nodige gekrijs zichzelf van dichtbij liet bewonderen. Jacky was erg tam en een leven in de vrije natuur kon voor hem niet meer.

Na lang zoeken vonden we een goede dierentuin in Nederland waar Jacky van een mooie oude dag kan genieten. In het Dierenpark Born vlak over de grens in Maaseik werd er voor hem zelfs een speciale vliegkooi gebouwd. Na zovele jaren op het Natuurhulpcentrum zijn we uiteraard blij dat Jacky een nieuwe thuis heeft gevonden. Maar tegelijk zullen we dit prachtige dier toch een beetje missen...

Jacky de steppearend krijgt nieuwe thuis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..