Jager richt bloedbad aan te Riemst...

Vanmiddag werd het Natuurhulpcentrum opgeroepen voor een geschoten damhert te Riemst.

Het dier had al heel wat meegemaakt: beschoten door een jager, vervolgens in paniek door een prikkeldraad gelopen en tenslotte werd het damhert nog gestampt door een paard.

Het zwaar gewonde, bloedende dier kon door onze medewerkers snel gevangen worden maar stierf jammer genoeg tijdens het transport naar Opglabbeek. Na een röntgenonderzoek bleek het dier met hagel te zijn geschoten!

De jager in kwestie treedt hier flagrant de wet met de voeten! Ten eerste mag er in heel Vlaanderen niet op damhert gejaagd worden. Daar bovenop mag een damhert enkel met de kogel geschoten worden!

Het is duidelijk dat deze jager totaal geen idee heeft waarmee hij bezig is! Hagel kan een damhert, zelfs van dichtbij, niet doden maar enkel zwaar verwonden. Dat een jager, na het afleggen van het zogenaamde 'strenge' jachtexamen, dergelijke grove fouten maakt stemt toch tot nadenken!

De politie, die reeds ter plaatse was, startte alleszins een onderzoek...

Jager richt bloedbad aan te Riemst...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..