Jagers !

12 december 2011

Jagers !

Alweer werd een geschoten buizerd opgevangen!

Afgelopen weekend kregen we weer een geschoten buizerd binnen. De vogel werd gevonden in Kaulille en had een gebroken vleugel en een gebroken poot ten gevolge van hagelinslag. Uiteraard zullen de jagers weer ontkennen dat zij zo iets doen. Ontkennen is het vaste antwoord op alle illegaal geschoten dieren in de natuur, vergift gooien zij ook nooit !

Toch wel straf dat bij de jagersmoord van afgelopen weekend heel wat andere verhalen opduiken. Hier nemen de jagers zelf woorden als 'broodjager' in de mond. Toevallig werd bij deze jagersruzie ook weer een hond vergiftigd... Uiteraard weet de top van de jagerij weer van niets, maar toch waren zij in het voorjaar de eerste om te ontkennen dat jagers iets te maken hebben met de vergiftiging van roofvogels in dezelfde regio.

Iedereen weet dat in deze omgeving zware jongens met jachtgeweren rondlopen. De lezersbrieven van vele mensen die ook erg negatieve ervaringen met jagers gehad hebben liegen er niet om. Het is wel jammer dat er een moord moet gebeuren vooraleer er een tipje van de stinkende jagerssluier opgelicht wordt.

Jagers !


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!