Jagers plaatsen strop...

3 november 2008

Jagers plaatsen strop...

Dit weekend merkte een vogelliefhebber in natuurgebied Klauwenhof in Maaseik . door zijn telescoop enkele verdachte figuren op die rondliepen in de velden. Toen hij zijn telescoop erbij nam en goed keek, zag hij dat de figuren, duidelijk jagers, bezig waren met het plaatsen van een strop! Gelukkig was de vogelliefhebber ook nog eens fotograaf, en kon hij enkele foto’s nemen van de stropzetters. Vogelbescherming Vlaanderen stelt zich alvast burgerlijke partij.

Niet alleen is het plaatsen van stroppen volledig in strijd met de wet, ook zorgen deze marteltuigen voor een erg pijnlijke en langzame dood van de vos.
De wetgeving neemt bij het jacht-examen een belangrijke plaats in, maar blijkbaar is het toepassen van deze wetgeving iets waar veel jagers zich bovenstellen.
De in Maaseik geplaatste strop vormt namelijk geen uitzondering. Jaarlijks krijgen we in het Natuurhulpcentrum verschillende vossen binnen die in een strop terechtkwamen. Vaak veroorzaakt de kabel van de strop (vaak een fietsenremkabel) erg diepe snijwondes in de nek of de poten van een vos.
Enkele weken geleden vond een fietser nog een in een strop vastzittende vos in Opglabbeek.
 

Jagers plaatsen strop...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!