Java-apen in buitenkooi

Deze week mochten onze twee Java-apen verhuizen van hun binnenverblijf naar een grote buitenkooi.

De twee Java-apen kwamen vorig jaar bij ons binnen en zijn afkomstig van een laboratorium. Ze hadden hun 'testperiode' gelukkig overleefd en nu was het labo dringend op zoek naar een opvang. De eerste weken verbleef het tweetal in onze quarantaine om er zeker van te zijn dat ze helemaal gezond waren. Daarna werden ze gedurende de wintermaanden in ons CITES-gebouw gehuisvest in een verwarmde binnenkooi.

Gezien het prachtige lenteweer en de stijgende temperaturen werd besloten de dieren buiten, in een grote klimkooi te plaatsen. Hier genieten ze nu van het mooie weer, de ruimte en de omgeving. Na jarenlang in een steriel labo met tl-licht te hebben geleefd, vinden we dat deze aapjes onze mooiste apenkooi dubbel en dik verdiend hebben.

Java-apen in buitenkooi

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..