Jong damhert en ree beste vriendjes...

Sinds enkele weken verblijft er een jong damhertje in ons opvangcentrum.

Het diertje werd hier als pasgeboren jong binnengebracht omdat de moeder het had verstoten na een erg zware bevalling. De eigenaars wisten geen raad en vroegen het Natuurhulpcentrum om hulp.

Omdat wij over aangepaste melk, verwarmde kooien én het nodige geduld beschikken besloten we het piepjonge damhert te adopteren.

Bovendien verbleef er ook nog een jong ree in ons centrum en was het voor beide jonge herten een goede zaak om 'soortgenoten' te zien.

Het jonge ree en damhert kunnen het inmiddels erg goed met elkaar vinden. Ze zijn beide al flink gegroeid en ravotten naar hartelust in onze ruime rennen.

Uiteindelijk zullen beide dieren toch afscheid moeten nemen. Het ree zal immers worden vrijgelaten in de natuur. Voor het damhert wordt een andere oplossing gezocht.
 

Jong damhert en ree beste vriendjes...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..