Jong everzwijntje in het Natuurhulpcentrum...

5 november 2013

Jong everzwijntje in het Natuurhulpcentrum...

Vandaag werd een jong everzwijntje binnengebracht in het Natuurhulpcentrum.

Jachthonden van jagers hadden in de Ardennen tijdens het jagen enkele biggen te pakken gekregen. Eén jong werd doodgebeten, het andere kreeg een beet in de poot. De jagers brachten het gewonde jong naar een Vlaams koppel dat in de omgeving woonde. Deze dierenvrienden ontfermden zich over het gekwetste jong, gingen er mee naar de dierenarts en wisselden elkaar dag en nacht af om om de twee uur speciale melk te geven. Elke dag groeide het jong, en de poot was snel terug volledig in orde.

Het koppel begon ondertussen te zoeken naar een nieuwe thuis voor hun adoptiebig, en kwam uit bij het Natuurhulpcentrum. Vandaag werd het everzwijnjong, een frisling, dan naar ons overgebracht.

Eén van onze zorgouders heeft zich nu ontfermd over het dier, en we zijn van mening dat dit zwijntje een tweede kans verdient!

We horen dagelijks berichten over jagers die met tientallen, zelfs honderden, de bossen intrekken, tegelijkertijd de wilde dieren verstoren, om dan uiteindelijk van een kale reis terug te keren. We zijn dan ook blij dat er mensen zijn die toch nog veel moeite willen doen om dergelijke dieren in nood te helpen!

Jong everzwijntje in het Natuurhulpcentrum...


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!