Jong leven...

De eerste mooie lentedag laat zich voelen en dat resulteert al onmiddellijk in een toestroom van jonge dieren...

Door het mooie weer zijn er meer mensen buiten in de weer en worden er bijgevolg ook meer jonge dieren gevonden. Zo werd er door de Nederlandse dierenambulance een jong konijntje binnengebracht. Het diertje werd door een loslopende hond uitgegraven.

Vervolgens werd er een haasje binnengebracht uit Kinrooi. Het jonge diertje werd door de kat des huizes gevangen en mee naar huis gebracht. Hazen zijn zoogdieren die worden geboren in een kuiltje op de grond en niet in een hol. Door hun schutkleuren vallen ze normaal niet op, maar honden of katten vinden de jonge hazen natuurlijk wel.

Later in de voormiddag stuurden we een medewerker naar Kasterlee om er drie jonge eekhoorns op te halen. Tijdens het kappen van bomen was ook de nestboom van de eekhoorns omgezaagd. Het nest was vernield en de ouders zullen niet meer terugkomen. Het drietal verblijft momenteel in onze couveuse en krijgt de eerste uren een water- en zoutoplossing te drinken.

In de namiddag kregen we telefoon uit Hasselt waar enkele leden van jeugdvereniging VKSJ een jonge bosuil vonden in het bos. Aangezien er nergens een holle boom in de buurt was, kon het jong niet terug in het nest geplaatst worden. Een medewerker van onze taxidienst haalde het uiltje op en bracht het naar Opglabbeek.

Vier verschillende soorten jonge dieren kwamen vandaag binnen in ons centrum en zullen de komende weken met veel zorgen grootgebracht worden. De start van het nieuwe 'jonge dieren' seizoen is daarmee gegeven...

Album 'Jonge leven 2015'

Jong leven...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..