Jonge beer uit Rusland komt toe...

Vanmiddag kwam een jong beertje uit Rusland toe in het Natuurhulpcentrum.

Het diertje heeft er een reis van 2 dagen (2800 km) opzitten vanuit Moskou. De bruine beer werd als welpje gevonden in een bos in Moermansk en door mensen als huisdier opgesloten in een slaapkamer. Toen de autoriteiten het dier in beslag namen, was het helaas al te tam geworden om terug de natuur in te kunnen. Het beertje werd tijdelijk ondergebracht in een asiel in Moskou maar kon daar echt niet blijven.

Het jonge beertje in de slaapkamer in Moermansk 

Het beertje in de tijdelijke opvang in Rusland 

Collega-organisatie ‘Bears in Mind’ werd door de Russische overheid benaderd en die vroegen op hun beurt of wij het diertje konden opvangen. Omdat dieren en dierenleed geen grenzen kent, vonden we het onze plicht om te helpen, ook buiten onze landsgrenzen.

Voorlopig verblijft het beertje 30 dagen in quarantaine. Ondertussen zullen we op zoek gaan naar een nieuwe thuis voor het dier. Het Belgische Sanctuary ‘De Zonnegloed’ gaf alvast aan interesse te hebben om het beertje een definitief onderkomen te bezorgen. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..