Jonge bever in vijver...

Vandaag moesten we naar Tongeren om een jonge bever uit een privé-vijver te vangen.

Vanmiddag kregen we een telefoontje uit Tongeren. Een man ontdekte in zijn privé-vijver een jonge bever. Het dier was heel dicht benaderbaar, en de man had de indruk dat er toch iets mis mee was.

Twee medewerkers van het Natuurhulpcentrum laadden een kayak op onze interventiewagen en reden naar Tongeren. Daar aangekomen zagen ze de bever al zwemmen in de vijver, en met enkele grote schepnetten kon het dier snel gevangen worden. In de buurt van de vijver was wel een gekende beverburcht, maar omdat het dier toch enkele wonden had, werd besloten de jonge bever toch mee te nemen naar het Natuurhulpcentrum.

Morgen komt onze dierenarts die het dier zal onderzoeken. We hopen natuurlijk dat de wonden snel genezen, zodat het dier zo spoedig mogelijk terug de vrije natuur in kan!

Album 'Jonge bever Tongeren 13012014'

Deze jonge bever zat in Tongeren in een privé-vijver. Het dier had enkele wonden en werd voor verzorging meegenomen naar het Natuurhulpcentrum.

Jonge bever in vijver...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..