Jonge boomvalk...

Vanmorgen haalde een medewerker van het Natuurhulpcentrum een jonge boomvalk op in Tienen.

Vanmorgen kregen we een telefoontje van een vogelringer uit Tienen. Enkele wandelaars hadden tijdens een wandeling in een natuurgebied een jonge boomvalk gevonden, en deze bij de ringer binnengebracht. Het dier was waarschijnlijk uit het nest gevallen, en had duidelijk hulp nodig.

Eén van onze medewerkers sprong in de auto en haalde de valk in Tienen op. De boomvalk was gelukkig niet al te erg verzwakt, en kreeg in onze Intensive Care direct al enkele stukjes verse muis voorgeschoteld.

De volgende weken zal hij dagelijks nog enkele keren bijgevoederd moeten worden, en daarna zal hij goed kunnen leren vliegen in onze grote vliegkooi. Dit zal meer dan nodig zijn om hem klaar te stomen om eind oktober de lange tocht naar Afrika aan te vatten.

Boomvalken leven voornamelijk van grote insecten zoals libellen, nachtvlinders of kevers. Deze zijn in de winter bijna niet te vinden, vandaar dat ze dan naar Afrika vliegen om te overwinteren.

Jonge boomvalk...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..