Jonge boomvalken terug vrij...

Twee jonge boomvalken die enkele weken geleden als nestjong werden binnengebracht, werden vandaag vrijgelaten.

Begin augustus berichtten we op deze website over twee jonge boomvalken die we opvingen, één uit Tienen en één uit Maaseik.

De donzige roofvogeltjes hebben eerst een tijd in onze Intensive Care-afdeling verbleven, waar ze enkele keren per dag verse stukjes muis kregen. Toen de valkjes goed in hun veren kwamen, mochten ze verhuizen naar onze grote vliegkooi. Hier konden ze leren vliegen en jagen.

De valkjes waren nu volledig klaar om te overleven in de vrije natuur, dus mochten ze vandaag worden vrijgelaten! Veel langer konden we niet wachten, want binnenkort vertrekken de wilde boomvalken naar de tropische gebieden van Afrika om te overwinteren. Boomvalken leven namelijk vooral van grote insecten. Deze zijn in de winter hier natuurlijk erg moeilijk te vinden, vandaar dat ze naar Afrika trekken.

Vooraleer ze werden vrijgelaten, kregen de vogels nog een wetenschappelijke ring. Hopelijk horen we ooit nog iets terug van hen!

De boomvalkjes zijn niet meer te zien op onze tweede opendeurdag, maar wel nog een heel aantal andere dieren. Iedereen kan zondag 13 september tussen 10u en 18u30 een kijkje komen nemen. Best wel komen voor 14u of na 16u, om lange wachtrijen te vermijden.

Album 'Vrijlating boomvalken'

Jonge boomvalken terug vrij...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..