Jonge das neergeknuppeld in Alken

Twee wandelaars betrapten gisteren in Alken een man die een jong dasje aan het neerknuppelen was. Toen een van de wandelaars een foto van de man nam, stopte hij onmiddellijk en nam hij de benen. De politie werd gebeld en via ARS (Animal Rescue Service) geraakte de zwaar gewonde das in het Natuurhulpcentrum.  Momenteel is hij stabiel maar echt beterschap is er voorlopig niet. Het dasje incasseerde dan ook enorm zware klappen. Onze dierenarts constateerde bloeduitstortingen op de rug en schaafwonden rond de mond. Mogelijk heeft het dier ook hersenschade overgehouden aan de afranseling.

Foto's Jozef Croughs 

Vanmorgen meldde de dader, een jager nota bene,  zich bij de politie van Borgloon met zijn eigen versie van de feiten: hij wilde met de stok enkel controleren of het dier nog in leven was. Dit verhaal staat echter averechts op hetgeen de twee wandelaars getuigen. De zaak wordt onderzocht door de natuurinspectie en de politie. Dassen zijn namelijk beschermd in Vlaanderen en mogen niet gedood worden... 


Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..