Jonge das sterft in strop...

Gisteren werden onze medewerkers met spoed naar St.-Pieters-Voeren geroepen. Wandelaars hadden daar een das gevonden die vastzat in een strop.

Het jonge dier zou er al minstens 2 dagen vasthangen in een metalen kabel.
De das had al heel wat zand losgewoeld in een wanhopige poging zich los te wrikken.

Gelukkig kon het beschermde dier snel verlost worden en op het eerste zicht leken de kwetsures van de das mee te vallen. Eens terug in Opglabbeek wordt het dier in slaap gedaan voor een nader onderzoek. Dan zien we pas de ware ravage die de metalen strop heeft aangericht.

De volledige keel van de das is opengereten en ook op zijn rug vertoont het dier bijtwonden. Waarschijnlijk hebben honden de gestropte das aangevallen.

Ondanks onze beste zorgen stierf de das vanmorgen. De plaatselijke natuurwachter zal een onderzoek starten om te onderzoeken wie deze wreedheden op zijn geweten heeft.
 

Jonge das sterft in strop...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..