Jonge diertjes...

Deze week mochten we onze couveuses weer afstoffen...

Tijdens het omhakken van een boom werd net te laat ontdekt dat deze bewoond was door een moedereekhoorn met 5 piepjonge kale eekhoorntjes... De diertjes werden naar het Natuurhulpcentrum gebracht en hier onmiddellijk in een namaaknestje in een al voorverwarmde couveuse geplaatst.

De eerste 24uur kregen de eekhoorntjes elektrolyten om terug wat aan te sterken en voldoende vocht binnen te krijgen, maar ondertussen eten ze al gretig van hun speciaal samengestelde melk die we hen elke 2 uur met een spuitje voorzichtig toedienen.

Deze kale wormpjes zijn trouwens niet de enige jongen die we dit jaar al opvingen. Ook een jong haasje is goed aan het groeien. Dit dier moet echter niet in de couveuse verblijven. Hazen worden namelijk in het open veld geboren, en worden niet warm gehouden door hun moeder. Daarom hebben ze bij de geboorte al een warme vacht. Moederhaas komt maar twee keer per dag haar jong zogen, dus ook wij moeten veel minder vaak melk geven dan aan de eekhoorntjes. Maar de melk dié we geven is wel veel vetter en heeft een andere samenstelling.

En zo zijn we weer vertrokken voor 8 maanden jonge diertjes grootbrengen...

Foto: een jong eekhoorntje

Jonge diertjes...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..