Jonge eekhoorns in de problemen...

Zondag ving het Natuurhulpcentrum de eerste jonge eekhoorntjes op van dit jaar.

De zware storm die zondag door ons land raasde zorgde niet alleen voor heel wat materiële schade. Ook in de dierenwereld vielen enkele slachtoffers.

Eekhoorns maken een 30cm groot nest van twijgen en mos hoog in een boom. Door de harde rukwinden vielen enkele nesten zondag naar beneden. Vaak komen de ouders de jongen beneden halen om ze in een ander nest te verstoppen, maar dit was hier spijtig genoeg niet het geval.

In totaal kregen we 6 jongen binnen. De dieren verblijven momenteel in onze couveuses, waar precies de juiste temperatuur en vochtigheid aanwezig is. Dagelijks krijgen de jongen op geregelde tijdstippen speciale melk. Binnen enkele weken schakelen we stilaan over op vast voedsel, en moeten ze leren om dit voedsel zelf te zoeken.

 Kijk hieronder naar een filmpje van een jong eekhoorntje...

Jonge eekhoorns in de problemen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..