Jonge eekhoorntjes worden groot...

In deze periode worden elk uur tientallen lege maagjes gevuld van jonge diertjes die in het Natuurhulpcentrum werden binnengebracht. Dagelijks komen er nieuwe weesjes bij, maar gelukkig mogen er regelmatig worden vrijgelaten.

Vandaag was het de beurt aan onze eerste lading jonge eekhoorntjes. Na een verblijf van enkele weken in de Intensive Care, werden de dieren geplaatst in onze grote eekhoorn-uitwenkooi. In deze kooi leren ze zelf voedsel zoeken, schuilplaatsen opzoeken, contact maken met andere eekhoorns en, heel belangrijk, schrik krijgen van mensen. Ook leren ze gebruik te maken van speciale eekhoorn-voederbakken.

Het grote voordeel aan deze uitwenkooi is dat ze grenst aan een groot bos. Wanneer we de eekhoorns willen vrijlaten, moeten we maar gewoon de deuren openzetten, en de eekhoorns kunnen zelf kiezen wanneer ze de kooi verlaten. Een grote boom net voor de deur vormt de autostrade naar het bos.
In de buurt van de kooi hangen we op verschillende plaatsen de eekhoorn-voederbakken. Als de eekhoorns willen, kunnen ze dus nog altijd wat extra voedsel vinden. Zo kunnen ze zelf beslissen wanneer ze de wijde wereld intrekken…
Op dit moment zijn de pas vrijgelaten eekhoorns al druk bezig de omgeving te verkennen.
En onze couveuses, die zitten alweer vol met nieuwe kleintjes die binnen enkele weken zelf de grote uitwenkooi mogen herbevolken!

Wil je zelf ook de eekhoorns in je tuin wat extra voedsel geven, dan kan je in onze winkel altijd een eekhoorn-voederbak kopen voor slechts 7 euro.
 

Jonge eekhoorntjes worden groot...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..