Jonge egeltjes...

De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer. Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden...

De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moederegel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis.

Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord en daar zijn egels erg gevoelig voor. Zodra het nest vernield is, zal de moeder het hazenpad kiezen en haar jongen achterlaten.

In zeldzame gevallen kan het hele gezin (moeder en jongen) bij ons binnengebracht worden. We proberen ze dan te installeren op onze egelzolder zodat moederegel haar jongen in alle rust kan grootbrengen.

Helaas kan dit niet altijd en zijn het onze dierenverzorgers die de taak van moederegel moeten overnemen. De kleine stekelbolletjes verblijven in onze couveuses en vijfmaal per dag voederen we de egelbaby's met een minipapflesje en speciale egelmelk.

Dankzij tientallen vrijwillige 'zorgouders' krijgen we het voor elkaar om de egelbaby's groot te brengen. Een hels karwei en zeker iets dat je NOOIT zelf mag proberen. Jonge dieren grootbrengen laat je best over aan professionele opvangcentra!

Jonge egeltjes...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..