Jonge natuurbeheerders...

Jong & Wild, het jeugdgroepje van het Natuurhulpcentrum, voerde vandaag beheerswerken uit in het natuurgebied van de Bosbeek.

Vandaag voerde Jong & Wild, het jeugdgroepje van het Natuurhulpcentrum, beheerswerken uit in een natuurgebied van de Bosbeek in Opglabbeek. Natuurpunt Opglabbeek kocht een groot aantal bomen en planten tijdens onze boomplantactie van vorige week, en deze werden vandaag geplant.

Een groot aantal mei- en sleedoorn, gelderse roos en sporkenhout moet binnen enkele jaren zorgen voor schuil- en nestmogelijkheden voor talrijke zangvogels.

Dergelijke beheerswerken in natuurgebieden zijn enorm belangrijk voor het behoud van een grote soortenrijkdom. Daarom worden jaarlijks exotische planten weggekapt, nieuwe inheemse bomen aangeplant, vijvers aantrekkelijk gemaakt voor watervogels, vissen en amfibieën,... Een erg zwaar, maar vooral een erg belangrijk jaarlijks terugkerend werk!

Album 'Beheerswerken'

Onze jeugwerking "Jong & Wild" voert beheerswerken uit in een natuurgebied.

Jonge natuurbeheerders...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..