Jonge oehoe opgevangen...

Vanmorgen moesten onze medewerkers naar Beringen.

Enkele arbeiders vonden aan een oud gebouw een jonge uil. Daar aangekomen bleek het over onze grootste inheemse uilensoort te gaan, de oehoe.

De jonge vogel was nog redelijk fit, maar omdat hij na een grondige controle besmet bleek te zijn met Trichomonas, werd het dier opgevangen in onze Intensive Care-afdeling. Bovendien vonden we tijdens de rit naar Beringen naast de E314 ter hoogte van Houthalen een dode aangereden oehoe, mogelijk één van de oudervogels.

Enkele jaren geleden vingen we nogal eens een jonge oehoe op uit dezelfde omgeving. Dankzij deze jonge oehoe konden we toen het eerste broedgeval van de oehoe in Limburg aantonen. Sindsdien zijn er nog op enkele andere locaties, waaronder Opglabbeek, broedgevallen waargenomen.

Enkele keren per dag krijgt het jong een behandeling tegen Trichomonas. We hopen dat dit snel onder controle zal zijn, en dat we binnen een aantal weken een prachtige oehoepuber in Limburg kunnen ringen en vrijlaten!

Jonge oehoe opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..