Jonge oehoes vrijgelaten...

De twee jonge oehoes die eind juni werden opgevangen, konden donderdag terug vrijgelaten worden.

Eerder berichtten we al op onze website over de twee jonge oehoes uit Nederland. De kuikens werden graatmager in hun nest aangetroffen, en één van de ouders werd zelfs dood teruggevonden.

In het Natuurhulpcentrum konden de oehoejongen aansterken en verder opgroeien. Eenmaal ze een volgroeid verenkleed hadden kregen ze een ruime vliegkooi ter beschikking. In die kooi leerden ze behendigheid tijdens het vliegen én leerden we ze op levende prooien jagen. Dat lukte na enkele weken prima en ons werk zat er dan ook op.


Toen kwam de Nederlandse Dierenbescherming en Natuurmonumenten in actie. Samen zochten ze een geschikte plek om de oehoes vrij te laten. Ook de Nederlandse Oehoewerkgroep werkte mee aan de vrijlating en besloot de jongen te zenderen.

Elk jong kreeg een soort rugzakje met een zender erin.

Onder ruime publieke belangstelling werden onze oehoes de vrijheid gegeven in een prachtig natuurgebied.

Foto: Huib Vintges

Jonge oehoes vrijgelaten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..