Jonge oehoes

Sinds vanmiddag verblijven er twee jonge oehoes in ons centrum. De dieren werden binnengebracht door onze collega's van de Nederlandse dierenambulance Parkstad.

De jongen waren afkomstig van een broedgeval waarvan één van de ouders dood werd aangetroffen. Er werd afgewacht of de andere oehoe de jongen nog zou voederen, maar na vier dagen was er nog steeds geen teken van leven.

Toen dierenvrienden het nest gingen controleren vonden ze twee jonge oehoes, graatmager in hun nest. Naast hen lag een derde oehoejong dood. Het kadaver was aangevreten door de andere twee. Er lagen ook geen prooien in het nest, iets dat in deze periode absoluut niet normaal is.

Vermoedelijk is de gevonden oehoe het vrouwtje, die staat normaal in voor het aanbrengen van voedsel en in een normale situatie zou het nest moeten vol liggen met prooien. Dat was nu dus niet het geval en de twee overlevende jongen werden naar Opglabbeek gebracht.

De kuikens zullen in het Natuurhulpcentrum verder worden grootgebracht. Om ze te leren vliegen beschikken we over grote vliegkooien waarin ze na enkele weken ook leren jagen op levende prooien. Als alles goed gaat zullen ze, na overleg met de oehoewerkgroep NL, worden vrijgelaten.

Jonge oehoes

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..