Jonge reeën

Momenteel verblijven 9 jonge reeën in het Natuurhulpcentrum.

We moeten sinds een tweetal weken dagelijks het bos in. Sinds kort zitten maar liefst negen jonge reeën terug in ons opvangcentrum. De jonge diertjes werden in het voorjaar een na een binnengebracht.

Soms verzwakt, soms ziek, de mama kwijt, in een gracht gevallen, kortom... ze hadden onze hulp nodig. De eerste weken eten deze diertjes vrijwel uitsluitend melk en moeten ze met heel veel geduld en liefde verzorgd worden. Onze zorgmoeder Brendy offerde haar nachtrust en sociaal leven voor enkele weken op en het resultaat is geweldig!

Nog nooit eerder hadden we zoveel jonge reeën op te vangen. Maar nu de diertjes langzaam overschakelen van melk op groenvoer moeten er takken en kruiden geplukt worden.

Dagelijks komen we volgeladen met takken -bijna gecamoufleerd als bosjesmannen - uit de Opglabbeekse bossen. Reeën grazen immers niet, het zijn 'plukkers'... Hier een twijgje, daar een blaadje. Ze eten heel graag wilgenbladeren, braambesbladeren, paardenbloem, wilgenroosje, lijsterbesblaadjes en nog veel meer. Hele takkenbossen slepen we aan.

Je moet natuurlijk wel iets van eetbare plantjes kennen. De reeën kennen dat instinctief, maar vermits ze zelf nog niet in de grote vrije natuur op zoek mogen moeten wij de juiste keuze voor hen maken. En om te laten zien dat de diertjes goed eten hebben we er vorige week een filmcameraatje bij gezet. Kijk en geniet mee!

Jonge reeën in het Natuurhulpcentrum from Natuurhulpcentrum Opglabbeek on Vimeo.

Jonge reeën

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..