Jonge roofvogels in nesten...

30 mei 2018

Jonge roofvogels in nesten...

Heel wat jonge roofvogels staan op uitvliegen dezer dagen en dat zorgt soms voor problemen. Gisteren nog werden er bijvoorbeeld jonge buizerds en een jonge oehoe opgevangen.

De buizerds werden aangetroffen in Sint-Truiden op de grond, nadat men de nestboom had omgezaagd. De vogels waren bijna klaar om uit te vliegen, maar zullen nu dus in het Natuurhulpcentrum verder opgroeien. Gezien het grote aantal patiënten dat deze dagen verzorgd moet worden in ons centrum, is het voor ons onmogelijk om alle gemelde dieren te komen ophalen. Gelukkig kunnen we rekenen op onze dierentaxi's. Dankzij Peter, één van onze meest actieve dierentaxi's, geraakten de jonge buizerds toch in Opglabbeek.

Vanuit Midden-Limburg kregen we dan weer een melding over een grote uil die ineengedoken op de grond zat. De jonge oehoe was eigenlijk klaar om uit te vliegen, maar belandde tijdens zijn eerste vlucht midden op een bouwwerf. Aangezien de gebouwen errond gesloopt zouden worden, kon het jonge dier er niet blijven.

Afgelopen dagen kregen we ook al 3 jonge slechtvalken binnen ter verzorging. Het ging opnieuw om jonge vogels die net waren uitgevlogen en vervolgens in de problemen geraakten.

Deze jonge roofvogels zullen nu verder opgroeien in het Natuurhulpcentrum. Hier zullen ze hun vliegkunsten trainen in onze kooien en zullen ze zelfs leren jagen op levende prooien. Wanneer ze deze vaardigheden onder de knie hebben, worden ze in een geschikt biotoop vrijgelaten.

Jonge roofvogels in nesten...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!