Jonge slechtvalk uit Tessenderlo...

Vanmiddag haalden onze medewerkers een jonge slechtvalk op bij Tessenderlo-Chemie.

Het jonge dier is afkomstig uit een nestbak die tegen één van de hoge fabrieksschouwen hangt. De roofvogel was van op grote hoogte naar beneden gevallen en had dus een hele buiteling gemaakt.

Arbeiders van de fabriek konden het dier zomaar oprapen en verwittigden ons centrum. De slechtvalk werd volledig onderzocht en bleek geen breuken of andere letsels te hebben. Momenteel onderzoeken we de uitwerpselen nog op parasieten.

We zullen het dier enkele dagen bijvoederen en vervolgens terug vrijlaten op het fabrieksterrein in Tessenderlo. Voor jonge slechtvalken breekt nu immers een belangrijke periode aan.

Na het uitvliegen leren ze de complexe jachttechnieken van hun ouders.
De jonge roofvogel zal gemerkt worden met een wetenschappelijke kleurring van het FIR (Fonds voor Instandhouding voor Roofvogels).
 

Jonge slechtvalk uit Tessenderlo...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..