Jonge vos bevrijd uit strop

4 juli 2012

Jonge vos bevrijd uit strop

Gisterenavond kreeg het Natuurhulpcentrum een noodoproep uit Maaseik. In de maasuiterwaarden was een vos ontdekt die vastzat in een strop.

Een plaatselijke landbouwer die hooi aan het rapen was ontdekte de vos in de hoek van een weiland. Het jonge dier zat vast in een strop, vervaardigd uit remkabel. Dit soort kabel is erg stevig en snijdt diep door de huid wanneer de strop wordt aangetrokken. Bovendien werd het marteltuig nog efficiënter gemaakt door de strop aan een zware paal vast te maken. Een dier dat zich vastloopt in de strop en probeert te vluchten trekt dan een zwaar gewicht met zich mee. Dit put het dier uit en de strop trekt zich steeds vaster.

Gelukkig zat het vossenjong nog maar net in de strop en konden onze medewerkers het dier snel bevrijden. De remkabel had geen wonden veroorzaakt en het vosje kon onmiddellijk worden vrijgelaten. Het gebruik van stroppen is natuurlijk bij wet verboden. Het is bovendien een niet selectief marteltuig waar net zo goed een huiskat of hond in terecht zou kunnen komen.

Omdat de strop geplaatst werd midden in de velden, ver van alle huizen vermoeden we dat de schuldige bij de jagers gezocht moet worden...

Jonge vos bevrijd uit strop


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!