Jonge vos vast in draad...

Vandaag moesten we naar Sint-Lambrechts-Herk. Een jonge vos zat met zijn hoofd vast in een draad.

Gisteren merkten enkele bewoners van een huis in Sint-Lambrechts-Herk op dat er een gat zat in de omheining rond hun huis. Met een stukje draad maakten ze dit gat dicht, maar wat ze niet wisten was dat dit gat gebruikt werd door vossen die in hun tuin een burcht hadden gemaakt onder de struiken, en hier zelfs jongen in hadden gekregen!

Jonge vossen beginnen in deze periode de omgeving rondom het nest te verkennen, en ook deze welpjes gingen vannacht op pad. Omdat hun doorgang versperd was, had een jong vosje waarschijnlijk geprobeerd zich door de omheining te wringen, maar raakte met zijn hoofd helemaal geklemd in de draad.

Gelukkig lukte het vrij snel het jong te bevrijden. We zouden het jong kunnen meenemen naar het Natuurhulpcentrum, maar hoe hard we ook ons best doen om jonge vosjes groot te brengen, een échte vossenmoeder kan dit nog altijd net iets beter. Omdat de burcht in de buurt moest zijn begonnen we te zoeken en na wat kruipwerk konden we het hol localiseren. We lieten het vosje in de burcht terug vrij, zodat het zijn broertjes en zusjes terug kan vervoegen.

Het gat in de omheinding maakten we terug open, zodat de vossenfamilie terug zonder zorgen de omgeving kan verkennen!

Kijk hieronder naar een filmpje.

Jonge vos vast in draad...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..