Jonge vos vast in draad...

21 april 2015

Jonge vos vast in draad...

Vandaag moesten we naar Sint-Lambrechts-Herk. Een jonge vos zat met zijn hoofd vast in een draad.

Gisteren merkten enkele bewoners van een huis in Sint-Lambrechts-Herk op dat er een gat zat in de omheining rond hun huis. Met een stukje draad maakten ze dit gat dicht, maar wat ze niet wisten was dat dit gat gebruikt werd door vossen die in hun tuin een burcht hadden gemaakt onder de struiken, en hier zelfs jongen in hadden gekregen!

Jonge vossen beginnen in deze periode de omgeving rondom het nest te verkennen, en ook deze welpjes gingen vannacht op pad. Omdat hun doorgang versperd was, had een jong vosje waarschijnlijk geprobeerd zich door de omheining te wringen, maar raakte met zijn hoofd helemaal geklemd in de draad.

Gelukkig lukte het vrij snel het jong te bevrijden. We zouden het jong kunnen meenemen naar het Natuurhulpcentrum, maar hoe hard we ook ons best doen om jonge vosjes groot te brengen, een échte vossenmoeder kan dit nog altijd net iets beter. Omdat de burcht in de buurt moest zijn begonnen we te zoeken en na wat kruipwerk konden we het hol localiseren. We lieten het vosje in de burcht terug vrij, zodat het zijn broertjes en zusjes terug kan vervoegen.

Het gat in de omheinding maakten we terug open, zodat de vossenfamilie terug zonder zorgen de omgeving kan verkennen!

Kijk hieronder naar een filmpje.

Jonge vos vast in draad...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!