Jonge vuurgoudhaan opgevangen...

In het Natuurhulpcentrum komen dezer dagen heel wat jonge vogels binnen. Een aantal werden gevangen door een kat of hun nest werd vernield tijdens snoeiwerken.

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste naam te plakken op jonge vogels. Onze medewerkers hebben ondertussen al heel wat ervaring met het gros van de vogels, maar deze week kwam er een jong vogeltje binnen waarvan we niet dadelijk wisten wat het was.

We riepen de hulp in van enkele vogelkenners en die kwamen gelukkig met een verdict: jonge vuurgoudhaan. Het is de eerste keer dat het Natuurhulpcentrum een juveniele vuurgoudhaan opvangt. Deze kleine vogeltjes zijn familie van de veel bekendere goudhaantjes. Maar eens volwassen zien deze vogels er echter nog iets mooier en kleurrijker uit.

Het vogeltje verblijft momenteel op onze IC maar het zal snel verhuizen naar een kooi waar het kan leren insecten vangen. Eens dat lukt kan het zangertje terug de natuur in.

Als je wil weten hoe een volwassen vuurgoudhaan eruit ziet, verwijzen we je graag naar deze link van vogelvisie.

Jonge vuurgoudhaan opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..