Kameleon-jongen...

Vandaag kregen we een leuk berichtje van enkele dierentuinen uit Engeland over door ons geplaatste kameleons.

Trouwe lezers van de website of ons ledenboekje herinneren zich misschien nog wel de 112 Johnston's kameleons die we eind april van dit jaar op de luchthaven van Zaventem zijn gaan ophalen. De dieren werden illegaal vanuit Burundi ons land binnengesmokkeld en konden gelukkig door de douane en de dienst CITES onderschept worden.

Terugsturen naar het land van herkomst bleek helaas onmogelijk.

We zijn dan op zoek gegaan naar goede dierentuinen met kennis van zaken én plaats om de dieren te huisvesten, en die hebben we uiteindelijk gevonden in het buitenland, onder meer in Engeland.

Vandaag kregen we een berichtje dat de dieren in Engeland het heel goed doen. Sommigen hebben zelfs al jongen gekregen, iets wat bij deze zeer delicate soort toch wil zeggen dat de leefomstandigheden in orde zijn.


We vinden dat de vrije natuur de enige plek is waar deze dieren thuishoren, maar aangezien dit onmogelijk was, zijn we al bij al toch tevreden dat de dieren nu ook een goede thuis hebben.

Kameleon-jongen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..