Kauw vastgeraakt tussen dakpannen...

Zaterdagavond bevrijdden enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum een kauw die met een poot vast was geraakt tussen 2 dakpannen.

Zaterdagavond kregen we een telefoontje van de brandweer van Koersel. Die had een oproep gekregen over een kauw die met een poot tussen 2 dakpannen was vast geraakt.

De vogel probeerde de hele tijd te ontsnappen, maar hoe meer hij dit probeerde, hoe ernstiger zijn poot gekwetst raakte. Het was dus erg belangrijk dat er snel hulp geboden werd, dus trokken enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum met een lange ladder naar Koersel (Beringen).

Eén van de medewerkers klom met een vangnet op de nok van het dak, terwijl een andere vanuit de zolder zachtjes de pannen optilde waartussen de kauw klem zat. Toen deze loskwam kon hij vanop het dak gevangen worden.

Foto Pierre Biesmans

Kauw vastgeraakt tussen dakpannen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..