Kauwen in schoorstenen...

Wie de laatste weken goed rondkeek zag ongetwijfeld de vele kauwtjes op de daken en schoorstenen. Op zich niet zo'n groot probleem, maar voor ons is dit echter niet zo leuk.

Die kauwtjes zijn immers op zoek naar een geschikte woonplaats. Helaas zien ze de schoorstenen als favoriete nestplaats, dus bijna dagelijks krijgen we telefoontjes in de aard van: "er zit hier een vogel in de schoorsteen..." Veel kauwen geraken immers wel ín de schoorsteen, maar niet meer eruit.

Wij worden dus de laatste weken overstelpt met telefoontjes over kauw-problemen.

Onze medewerkers zijn dus al dagen in de weer om al die kauwen te vangen.
Een gevaarlijke klus, want onze medewerkers moeten vaak het dak beklimmen om langs boven de vogels te bevrijden. Niet zonder risico dus.

Gisteren was een topdag wat kauwen betreft. Op verschillende lokaties vingen we de vogels weg uit hun benarde situaties. Eentje ervan was toch opmerkelijk. Al 2 maal op enkele dagen tijd vroegen werknemers van een meubelzaak uit Peer ons om een kauw weg te vangen. Tweemaal met succes trouwens.

Gisteren belden ze nogmaals op dat er een derde kauw was binnengedrongen in de reusachtige winkel. Misschien een kauw met een gevoel voor meubeldesign? Enfin, na veel gepuf en gevloek werd ook deze kauw gevangen en niet veel later konden we de vogel weer vrijlaten.
We konden tevens het gat waarlangs de vogels vermoedelijk de zaak binnendrongen dichten, dus hopelijk is het probleem hier opgelost.

Nochthans is het héél eenvoudig om dit probleem te voorkomen. Een simpel stukje kippengaas in of op de schoorsteen is voldoende. Goedkoop en effectief!

Hoedanook, mocht u problemen hebben met vogels in je schoorsteen, aarzel dan niet om ons even te contacteren op 089/85.49.06.
 

Kauwen in schoorstenen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..