Kerkuil overleeft schuurbrand...

In het Nederlandse Echt is na een schuurbrand een kerkuil gevonden die de brand overleefd heeft.

In de schuur die afbrandde hing een kerkuilnestkast waar een koppel kerkuilen hun intrek in had genomen. Toen de schuur in lichterlaaie stond, werd gevreesd voor het leven van de uilen. Iedereen hoopte dat de uilen zich tijdig uit de voeten hadden gemaakt.

Toen er in een naburige schuur een gewonde kerkuil werd gevonden was al snel duidelijk dat deze uil de brand had overleefd. Waarschijnlijk is dit het vrouwtje en heeft ze zo lang mogelijk haar nest proberen te beschermen. Op het allerlaatste moment heeft moederuil haar kroost in de steek moeten laten en is ze door de vlammenzee kunnen wegvliegen. Een medewerker van de vogelwacht NL bracht de gewonde uil gisteren bij ons binnen. Ook vaderuil werd nog gezien en heeft de brand dus ook overleefd.

Moederuil heeft haar eigen leven op het nippertje kunnen redden, maar ze dient wel lange tijd te revalideren. De vlammen hebben haar hand-, arm- en staartpennen volledig doen smelten en haar poten zijn zwaar verbrand. Voorlopig verblijft de uil op onze afdeling intensieve zorgen om de brandwonden te verzorgen. De gesmolten veren zullen we moeten vervangen. Het is immers mogelijk om veren van een dode uil te gebruiken in dergelijke gevallen.

Album 'Kerkuil overleeft brand'

Tijdens een zware brand in een varkensstal bleef het vrouwtje zo lang mogelijk bij haar jongen. Zij overleefde het, de jongen helaas niet.

Kerkuil overleeft schuurbrand...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..