Kerstbomen voor de beertjes

Twee weken geleden mochten onze weesbeertjes uit Albanië hun quarantaineverblijf omruilen voor een grote buitenren. En dat was een hele belevenis voor de kleine pluizenbollen. Sinds hun geboorte in een afgelegen gebergte in Albanië legden ze al een hele weg af: opgegraven door een bulldozer, tijdelijk onderdak bij  arbeiders, professionele opvang in de dierentuin van Tirana en uiteindelijk de lange trip naar België. Na een quarantaine van 30 dagen mochten ze eindelijk  naar buiten om er te rennen, ravotten, klimmen, vechten en zwemmen.

Hun verblijf werd speciaal ingericht om het de jonge beertjes helemaal naar hun zin te maken: een waterpartij, bomen en stronken om in te klimmen, hopen zand om te graven, verschillende slaapplekken en een namaakhol met lekker warm stro. Maar het feest was pas echt compleet toen we enkele dagen geleden een telefoontje kregen van Ikea. Zij hadden nog heel wat kerstbomen die niet meer verkocht geraakten.

'Het ideale kerstgeschenk voor onze jonge beren': dachten we en hun buitenren werd versierd met wel 12 kerstbomen waartussen lekkere noten, stukjes fruit, zalm en vlees verstopt werden. Op die manier kregen onze Albanese beertjes ook een leuk kerstkadootje.

We willen alvast iedereen een zalige kerst en een beestig 2020 toewensen!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..