Kinderen vinden babydas...

Sinds vanmiddag verblijft er een piepjong dasje in onze couveuseafdeling.

Het babydasje werd gevonden door een gezin dat op weekend was in de Voerstreek (omgeving Teuven). Ze waren aan het wandelen en vonden op hun pad een vreemd jong diertje. Dat lag roerloos stil en was helemaal onderkoeld. Het gezin nam onmiddellijk contact op met het Natuurhulpcentrum en stuurde snel een foto door. Het bleek om een babydas te gaan.

Twee medewerkers snelden naar de afgesproken plek en haalden het jonge diertje op. Onderweg hield medewerker Sam het diertje warm dankzij huid-op-huid contact. Het dasje sliep dus de hele rit onder zijn T-shirt . Momenteel warmt het diertje op in onze couveuse en straks krijgt hij voor de eerste keer een voedingsbeurt. De voeding bestaat de eerste uren uit elektrolyten. Daarna schakelen we over op dassenmelk. Dit is het kleinste dasje dat het Natuurhulpcentrum ooit opving. De situatie van het diertje blijft de eerste uren nog kritiek.

Hoe het dasje op het wandelpad is terechtgekomen is onduidelijk. Het dier is te klein om zelf het hol te verlaten dus mogelijk is de moeder haar jong verloren tijdens een verhuis of is het nest opengegraven door honden.

Kinderen vinden babydas...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..