Kinderen vinden babydas...

7 maart 2014

Kinderen vinden babydas...

Sinds vanmiddag verblijft er een piepjong dasje in onze couveuseafdeling.

Het babydasje werd gevonden door een gezin dat op weekend was in de Voerstreek (omgeving Teuven). Ze waren aan het wandelen en vonden op hun pad een vreemd jong diertje. Dat lag roerloos stil en was helemaal onderkoeld. Het gezin nam onmiddellijk contact op met het Natuurhulpcentrum en stuurde snel een foto door. Het bleek om een babydas te gaan.

Twee medewerkers snelden naar de afgesproken plek en haalden het jonge diertje op. Onderweg hield medewerker Sam het diertje warm dankzij huid-op-huid contact. Het dasje sliep dus de hele rit onder zijn T-shirt . Momenteel warmt het diertje op in onze couveuse en straks krijgt hij voor de eerste keer een voedingsbeurt. De voeding bestaat de eerste uren uit elektrolyten. Daarna schakelen we over op dassenmelk. Dit is het kleinste dasje dat het Natuurhulpcentrum ooit opving. De situatie van het diertje blijft de eerste uren nog kritiek.

Hoe het dasje op het wandelpad is terechtgekomen is onduidelijk. Het dier is te klein om zelf het hol te verlaten dus mogelijk is de moeder haar jong verloren tijdens een verhuis of is het nest opengegraven door honden.

Kinderen vinden babydas...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!