King gaat naar huis...

"King is op pad huis toe" ... zou de titel zijn als we de berichtgeving deden in de taal van King zijn eindbestemming: Shamwari Game Reserve in Zuid-Afrika!

Bij het krieken van de dag was het dan zo ver: King gaat verhuizen naar zijn nieuwe thuis in Zuid-Afrika. Samen met onze Engelse plaatsingspartners Specialist Wildlife Services en Born Free hebben we vanmorgen King ingeladen in zijn transportkist. Met een paar lieve woordjes en lekkere stukjes vlees ging hij met alle gemak zijn kist in, klaar voor anderhalve dag reizen naar Shamwari Game Reserve.

Het onderstaande filmpje laat in het kort zien hoe King vanmorgen werd ingeladen. De King van nu is compleet verschillend dan de King van bijna een jaar geleden.

In oktober 2017 kwam een doodsbange, kleine leeuwenwelp vanuit Frankrijk naar het Natuurhulpcentrum. Franse autoriteiten hadden King gevonden op een Parijs appartement waar hij gebruikt werd als levende boksbal zodat de persoon in kwestie spectaculaire filmpjes op sociale media kon posten. De Franse politie maakte hier gelukkig snel een eind aan, arresteerde de persoon en bracht de bange leeuwenwelp naar het Natuurhulpcentrum. Beetje bij beetje wende King aan het idee dat er ook mensen zijn die hem geen pijn willen doen. Zijn zelfvertrouwen kreeg een boost, zijn eerste manen groeide en zijn brul werd indrukwekkender met de dag.

Daarom zijn we enorm blij en trots dat King nu als volwaardige leeuw kan genieten van een leven in Zuid-Afrika! We willen dan ook heel graag de Franse autoriteiten, Réfuge de l'Arche, 30 Millions d'Amis, Born Free en Specialist Wildlife Services bedanken om deze verhuis mogelijk te maken!

King gaat naar huis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..