King in bad ...

King is nu een ruim half jaar in het Natuurhulpcentrum en hij is al helemaal opgebloeid!

Laten we even terug gaan naar oktober 2017: een hulpeloos en bang leeuwenwelpje werd gevonden in een klein appartement in een Parijse voorstad. Gelukkig kon het dier worden gered door de politie en plaatselijke dierenrechtenorganisaties, maar dat was nog maar het begin.

Omdat de welp door zijn 'eigenaar' gebruikt werd als boksbal, was hij enorm bang voor alles om zich heen. De eerste maanden hier in het Natuurhulpcentrum waren daarom niet de gemakkelijkste: nerveus op en neer passen, zich angstig wegstoppen in een hoekje, ...

Maar door veel geduld en volharding van onze medewerkers kwam de leeuw in hem naar boven. Hij werd groter, sterker, kreeg meer zelfvertrouwen en begint zelfs al een brede manenkraag te krijgen. King laat zich ook op regelmatige basis horen met een diepe brul en zelfs het zwembad in zijn verblijf vormt nu geen hindernis meer (bekijk het filmpje hier beneden)!

Onze sterke King mag ondertussen ook beginnen zijn koffer te maken want vorige week hebben we het goede nieuws gekregen dat zijn papieren in orde zijn! Zijn verhuis naar Shamwari Game Reserve staat voor de deur! Het is nog even wachten op de laatste zaken maar binnenkort gaat King een nieuwe toekomst tegemoet in Zuid-Afrika!

King in bad ...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..