KITE LYNX HD wint prijs...

De Kite Lynx HD, één van onze verrekijker-toppers in ons uitgebreide gamma, is verkozen tot winnaar in de 2014 Best Binoculars Awards, in de categorie COMPACT.

Al enkele jaren verkopen we in de Natuurhulpcentrum verrekijkers. We beperken ons tot de merken Kite, Bynnex en Swarovski, drie merken waarvan wij vinden dat de kwaliteit top is, tegenover een eerlijke prijs. Talloze natuurliefhebbers weten de weg te vinden naar onze Groene winkel, en komen bij ons een verrekijker aanschaffen.

Eén van de nieuwere modellen in ons gamma is de Kite Lynx HD 8x30, een model waarvan we hoge verwachtingen hadden. Deze verwachtingen werden ruimschoots ingelost, en recent heeft deze verrekijker in de 2014 Annual Binocular Awards goud gewonnen in de categorie COMPACT!

Deze kijker werd aangeprezen omwille van zijn uitmuntende beeldkwaliteit voor een verrekijker van deze grootte, en overtrof met glans alle andere kijkers in dezelfde categorie.

De lenzen en prisma's die bij deze kijker gebruikt werden zijn van de hoogste kwaliteit, waardoor het beeld uitzonderlijk helder, en de kleuren heel natuurlijk worden weergegeven. De speciale PermaVision coating van Kite zorgt ervoor dat vuil en water nog beter worden afgestoten, en de lenzen beter bestand zijn tegen krassen, waardoor ze uiteraard langer meegaan. Omdat de kijker met stikstof is gevuld, wordt aandampen voorkomen.

Wie deze top-kijker eens wil uitproberen kan altijd terecht in onze Natuurhulpcentrum-winkel, of kan nu zondag 12 oktober een kijkje nemen op onze stand van de Natuurpunt Fotografie- en Optiekdag op het Domein van Kiewit in Hasselt (Putvennestraat). We zijn de hele dag aanwezig, en om 13u30 laten we enkele gerevalideerde (roof-)vogels vrij. Om 16u geeft onze bioloog Frederik Thoelen een voordracht over het gebruik van trailcams.

KITE LYNX HD wint prijs...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..