Knobbelzwaan onder het mes...

Vanmorgen werd een knobbelzwaan geopereerd aan de poot. De zwaan had vastgehangen in enkele draden die gespannen waren over de viskweekvijvers te Lozen-Bocholt.

Een ongeruste werknemer van de kwekerij bracht de zwaan naar het Natuurhulpcentrum. Hij was erin geslaagd het dier uit de netten te bevrijden.

Vooral de poot bleek ernstig gekwetst. Na enkele dagen begon een gedeelte van de tenen af te sterven. Onze dierenarts moest een gedeelte van de poot afzetten om de zwaan te kunnen redden. Na een geslaagde operatie is het nu afwachten of de zwaan zich op het water zal kunnen behelpen.

In het verleden werd reeds bewezen dat gehandicapte zwanen zich prima kunnen behelpen. Deze zwaan zal niet in de natuur worden vrijgelaten. Er zal gezocht worden naar een privévijver of rustig stadspark...
 

Knobbelzwaan onder het mes...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..