Koekoek vrijgelaten

Vandaag kregen we een jonge koekoek binnen. De vogel werd door een hond gevangen.

De eigenaar van de hond kon gelukkig tijdig ingrijpen en bevrijdde de koekoek uit de muil van zijn hond. De vogel bloedde aan de vleugel en werd naar het Natuurhulpcentrum gebracht.

Tijdens een eerste onderzoek konden geen breuken worden vastgesteld. De wonde aan de vleugel werd verzorgd en de vliegkunsten van de koekoek werden getest in onze vliegkooi. De vogel bleek nog prima te vliegen en kon vanavond al vrijgelaten worden.

De koekoek staat ervoor bekend zijn eieren in de nesten van andere vogels te leggen. Dat wil zeggen dat deze jonge koekoek nog nooit zijn echte moeder heeft gezien. Ook al is hij grootgebracht door een vogel die hier de winter doorbrengt, toch weet een koekoek als geen ander wanneer het tijd is om naar het zuiden te trekken. Zonder ooit die grote tocht gemaakt te hebben, weet een koekoek instinctief waar hij naartoe moet. Als dat geen wonderen der natuur zijn... Hopelijk komt onze koekoek veilig en wel aan in zijn overwinteringsgebied.

Koekoek vrijgelaten

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..