Kokmeeuw in visdraad...

Deze week werd een kokmeeuw bevrijd die vast was geraakt in rondslingerende visdraad...

Deze week belden enkele wandelaars uit Bilzen. Tijdens hun wandeling zagen ze boven een vijver een meeuw hangen die verstrikt was geraakt in visdraad. Het gebeurt spijtig genoeg erg vaak dat vissers hun afval zomaar laten rondslingeren, met vaak ernstige gevolgen voor de daar levende vogels. Het was bijvoorbeeld al de derde maal dat we op deze vijver een vogel moesten bevrijden...

Met een kajak konden we de vogel bereiken en de draden lossnijden. Om verdere ongelukken te voorkomen werd ook de rondslingerende visdraad opgeruimd.

Gelukkig bleek de schade aan de vogel heel goed mee te vallen. Omdat de draad enkel rond enkele vleugelpennen verstrikt zat en niet rond de gewrichten of spieren, kon de meeuw na het bevrijden direct terug vrijgelaten worden.

We keerden echter niet met lege handen terug naar huis, want aan diezelfde vijver zagen we een gans met ernstige pootkwetsuren. Deze kon snel gevangen worden, en verblijft nu op onze Intensive Care-afdeling voor verdere verzorging...

Kijk hieronder naar een filmpje...

 

Kokmeeuw in visdraad...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..