Komt dat zien, komt dat zien...

Komende zondag is de eerste van drie opendeurdagen in ons opvangcentrum. Het is zeker de moeite waard om langs te komen en een blik te werpen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum.

Ongeveer 600 dieren van allerlei pluimage, dat is wat er de komende drie zondagen te bewonderen is in het Natuurhulpcentrum. Meer dan 80% zijn inheemse wilde dieren die revalideren en hoopvol uitkijken naar hun vrijlating: uilen, dagroofvogels, egels, reeën, eekhoorns maar ook doodgewone tuinvogels zijn te bezichtigen in de binnen- en buitenverblijven.

Hoewel ze maar 20% uitmaken van onze dieren spreken ze wel het meest tot de verbeelding: de exotische dieren die hier tijdelijk onderdak vinden. Leeuwen, beren, luipaarden, apen en allerhande imposante roofvogels... kan u van dichtbij komen bewonderen.

Er zal zelfs een stand van Vogelbescherming Vlaanderen aanwezig zijn waar u 'ter plaatse' kan controleren of uw terreinen zijn ingekleurd als jachtterrein. Wie dan ook nog zijn formulier onroerende voorheffing (grondbelasting) meebrengt kan onmiddellijk opdracht geven zijn grond te laten uitkleuren.

OPENDEURDAGEN NATUURHULPCENTRUM

Industrieweg Zuid 2051 - 3660 Opglabbeek

Zondag 3, 10 en 17 september

Tussen 10u30 en 18u30

Komt dat zien, komt dat zien...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..