Koolmezen gered uit olijfboom

Vanavond brachten drie dierenvrienden uit Maasmechelen 7 koolmezen naar het Natuurhulpcentrum.

Eén van de mannen had een oude olijfboom gekocht in een grote pot. Toen de boom vandaag geleverd werd ontdekten ze echter dat er jonge koolmezen in de boom zaten. De oude boom was hol en er had blijkbaar een koolmees in gebroed.

Door de verhuis van de boom was de moedervogel natuurlijk het spoor van haar jongen én haar nest bijster. Bovendien zaten de jongen 1m diep in de holle boom en was het gat dat toegang verschafte piepklein. Maar de drie dierenvrienden bleven niet bij de pakken zitten: ze fabriceerden met een lange ijzerdraad een soort haak waarmee ze de jonge koolmezen uit de boom wisten te vissen.

Na 2 uur proberen slaagden ze erin maar liefst 7 jonge mezen uit de boom te redden. De hongerige vogeltjes werden naar het Natuurhulpcentrum gebracht en aten ondertussen al hun buikjes vol. We beloofden de trotse heren om hun verhaal op de website te zetten, als dank voor hun urenlange inzet voor de jonge vogels...

Koolmezen gered uit olijfboom

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..